Wszyscy – większość trenerów i zawodników zmuszeni siłą wyższą siedzą w domach coraz bardziej sfrustrowani.
Czyż nie warto im zaproponować za pomocą łączy internetowych kursów, live streamów, kursów, wywiadów, a nawet treningów?
To świetny czas na edukację i promowanie tenisa stołowego w przymusowych warunkach domowych.
Jak czytam sfrustrowaną Natalię Bajor nie jest to optymistyczne.
Już to zauważyli Niemcy i prezentuja Podcasty z aktualnymi tematami dotyczącymi niemieckiego, europejskiego i światowego tenisa stołowego w sytuacji koronawirusa.
Niemiecki związek od przyszłego tygodnia proponuje takowe kursy z udziałem kadry narodowej tego kraju.
Jesteśmy w trakcie wysyłania odpowiednich zgód i dokumentów w tej sprawie.
Trenerka kadry juniorek i kadetek jest w stałym kontakcie ze swoimi zawodniczkami.
Te ostatnie dostają drogą internetową jednostki treningowe do zrealizowania na miarę możliwości w tych warunkach.
Głównie chodzi tutaj o podtrzymanie poziomu podstawowych cech motorycznych za pomocą treningu fizycznego.
Ale nie tylko tutaj o to chodzi.
W sytuacji bezprecendensowej jaką teraz mamy szczególnie liczy się kontakt z zawodnikiem.
A taką nam stwarza internet. czy nawet smartfon.
Idąc dalej myślę sobie, że dobrze by było o możliwość kontaktu z psychologoiem (najlepiej sportowym) przez zawodników kadry narodowej.
Niech związek takowy stworzy.
Przecież to dla nich trudna, stresująca sytuacja z którą sobie jak widać i słuchać niektórzy mogą sobie nie poradzić.
A taki stan rzeczy na pewno utrzyma się jeszcze przez kilka tygodni.
Frustracja będzie natastać, a zawodnicy i trenerzy powinni mieć możliwość uzyskania porad jak sobie z tym radzić.
Tak sam apel do działaczy, prezesów klubów, czy federacji:
Nie zostawiajmy zawodników samych sobie!
Pozdrawiam Zbyszek Stefański
Linki zaprzyjaźnione:
Do klientów sklepu www.ustefiego.pl – koronawirus, a dostawa produktów
Portal www.time-out.pl powstał w głowie 2 osób Zbyszka Stefańskiego i Rafała Kurowskiego. Nie udało mi się ustalić dokładnej daty rozpoczęcia naszej działalności. ale po kolei....
Czytaj więcej
Dodaj komentarz